Zapobieganie rozwojowi legionelli w hotelach i ośrodkach wypoczynkowych
Dla legionelli i zarazków nie ma miejsca
Dla ekonomicznego i udanego zarządzania hotelem decydujące znaczenie ma wiele czynników - jednym z nich jest czysta woda pitna bez bakterii. Negatywne opinie ze względu na obecność legionelli i innych szkodliwych zarazków w wodzie mogą spowodować brak gości przez długi czas. Dlatego firma ProMinent oferuje skuteczne rozwiązania do zrównoważonej eliminacji legionelli i innych patogennych zarazków.
Wymagania - Zapobieganie rozwojowi legionelli w hotelach i ośrodkach wypoczynkowych
Przegląd
Dwutlenek chloru i ozon jako trucizna dla biofilmów
Legionelle stanowią zagrożenie zarówno dla gości, jak i pracowników hotelowych. Ich rozwój następuje w temperaturze od 30 do 37°Celsjusza, a obumierają dopiero w temperaturze powyżej 70° Celsjusza. Infekcja następuje poprzez wdychanie oparów zawierających bakterie. Dlatego za obszary ryzyka uważa się prysznice, klimatyzacje i jacuzzi. Biofilmy występujące we wszystkich wodociągach i zbiornikach, które są odporne na większość metod dezynfekcji, zapewniają odpowiednio optymalne warunki rozwoju tych niebezpiecznych bakterii.
Firma ProMinent dysponuje wieloletnią wiedzą, zarówno jeśli chodzi o zwalczanie legionelli w rurach wodociągowych przy użyciu dwutlenku chloru, jak i o ochronę przed zarazkami w obiegach chłodzenia poprzez dozowanie ozonu. Wydajne, kompletne urządzenia skutecznie likwidują skutecznie biofilmy i zapobiegają trwale ich ponownemu tworzeniu się.
Wartość dodatkowa dla hoteli i resortów:
- Przewaga kosztowa wobec zużywającej dużą ilość energii i działającej niszcząco na materiał dezynfekcji termicznej
- zredukowane zaangażowanie personelu
- brak ryzyka roszczeń gości, którzy zachorują
Pliki do pobrania
Odpowiednie produkty - Zapobieganie rozwojowi legionelli w hotelach i ośrodkach wypoczynkowych
Skontaktuj się z nami
Maciej Tołściuk
Dyrektor zarządzający, ProMinent Dozotechnika Sp. z o.o.
»Razem z moim zespołem jesteśmy do Państwa dyspozycji. Zachęcamy do wysłania zapytania.«