System UV DULCODES LP TL
Przepływ do 36 m3,/h
System UV DULCODES LP TL do dezynfekcji syropów zwalcza termoodporne zarazki. Tam, gdzie konwencjonalna pasteryzacja cieplna nie jest wystarczająca, światło UV dezynfekuje skutecznie w bardzo krótkim czasie i bez dodawania ciepła.
Opis produktu
Przegląd
Wydajna dezynfekcja UV syropu cukrowego
System DULCODES LP TL UV może być stosowany do dezynfekcji do 36 m3,/h syropu cukrowego. W instalacji zastosowano zoptymalizowane prowadzenie strumienia ze strefami mieszania w reaktorach cienkowarstwowych w celu optymalnej obróbki cieczy. Szczególnie w przypadku lepkich mediów o niskiej transmisji UV do 20%/cm, dezynfekcja UV oszczędza energię i koszty oraz umożliwia rezygnację z pasteryzacji cieplnej. Ponadto termoodporne zarodniki mogą być wyeliminowane do 99,99% przy zastosowaniu jednorodnej dawki UV. W przypadku pasteryzacji nie zawsze można to w wystarczającym stopniu zagwarantować. Obróbka UV za pomocą systemu DULCODES LP TL nie ma negatywnego wpływu na jakość, smak i wygląd syropu cukrowego.
Zalety dla użytkownika
- Niezawodna eliminacja zarodników, drożdży i pleśni, w szczególności 99,99% zarodników odpornych na wysoką temperaturę
- Niezmieniona jakość produktu pod względem wyglądu, smaku i aromatu
- Oszczędność energii i kosztów, ponieważ urządzenie UV zastępuje tradycyjną, energochłonną pasteryzację
- Niewielkie koszty inwestycyjne
- Higieniczne wykonanie urządzenia: brak martwych przestrzeni, chropowatość powierzchni < 0,8 µm, możliwe całkowite opróżnienie z pozostałości, stelaż z rur okrągłych, higieniczne wykonanie szafy sterowniczej itd.
- Zdalne sterowanie: Łatwe zdalne monitorowanie i zdalne sterowanie
Zastosowanie
Dane techniczne
Pliki do pobrania
Skontaktuj się z nami
Maciej Tołściuk
Dyrektor zarządzający, ProMinent Dozotechnika Sp. z o.o.
»Razem z moim zespołem jesteśmy do Państwa dyspozycji. Zachęcamy do wysłania zapytania.«